پنج طراح اثر گذار برتر مرد در دنیای مد

مقدمه: 

صنعت مد فارغ از هر جنسیتی برای همه افراد آزاد است. به همین دلیل است که افراد بیشتر و بیشتری، زنان، مردان و هر فردی با هر هویت جنسیتی دیگر به طور آشکاری در حال کشف امکاناتی هستند که ممکن است در صنعت مد برای آنها وجود داشته باشد، چه در طراحی و چه در مدل سازی.  بیشتر مواقع، ما از دوستان، خانواده و عزیزانی که از ما در راستای تلاشهایمان برای تحقق رویاهایمان حمایت می کنند، الهام می گیریم. پس با دیدن هر فرد و توجه کردن به سبک لباس پوشیدن و استایل او یک لیست از تمامی ایده های طراحی که در ذهن ما شروع به رشد میکنند شکل میگیرد. یک ساعت جذاب، یک تکه جواهر، یک عینک آفتابی شیک و یا یک جز تزیینی خاص مثل دستمال گردن که هرگز از مد نمی افتد، می تواند باعث ایجاد جرقه ای در ذهن خلاق ما شود. هر طراح مدی به دنبال آن است که در صنعت بی انتهای مد برای خود نام و نشانی ثبت کند و تمام تلاش خود را میکند که شبیه طراحان قبل از خود نباشد چرا که ایده پردازی نوین شرط لازم در طراحی است اما باید به شرط کافی برای یک طراح موفق شدن هم توجه کنیم.  به این ترتیب، در این مقاله نگاهی به تأثیرگذارترین طراحان لباس مرد در دنیای مد می اندازیم. 

۱.کلوین کلاین 

کلوین ریچارد کلاین در ۱۹ نوامبر سال ۱۹۴۲ در برانکس نیویورک به دنیا آمد. او دومین فرزند از سه فرزند خانواده بود و پس از اتمام تحصیلات ابتدایی خود، در دبیرستان هنر و طراحی پذیرفته شد و در سال ۱۹۶۲، از موسسه مد تکنولوژی در نیویورک فارغ التحصیل شد. اولین گام کلاین برای ورود به دنیای پر زرق و برق طراحی لباس در همان سال، با کارآموزی برای دن میلستین (Dan Millestein) در موسسه دوخت کت و شلوار او بود. او در کار خود بسیار مشتاق بوده و شبانه روز از هیچ تلاشی برای رسیدن به رویاهای خود فروگذار نکرد. سرانجام در سال ۱۹۶۸، او با دوست دوران کودکی خود، بری شوارتز (Barry Schwartz)، شرکت خود با نام کلوین کلاین (Calvin Klein) را بنا نهاد. این شرکت در زمان شروع به کار ، تنها در زمینه فروش أنواع کت فعال بود. با گذشت زمان در سال ۱۹۷۱، شرکت کلوین کلاین به طور چشمگیری رشد کرده بود و فعالیت خود را در تولیدات پوشاک ورزشی، کاپشن‌های کلاسیک و لباس زیر زنانه و مردانه، لوازم ارایشی و جین های معروفش گسترش داد. شلوارهای جین این برند، با استقبال بالایی از جانب مشتریان همیشگی و خریداران عام این شرکت مواجه شد و به این شکل کلاین موفق شد تا انقلابی در شیوه نگاه افراد مختلف به شلوار جین به عنوان یک پوشش برای هر قشر و هرفرد به وجود آورد.  دهه ۱۹۹۰ هم با محبوبیت بسیار بالای عطر های او سپری شد که سه عطر عمده کلاین با نام‌های آبسشن (Obsession)، اترنیتی (Eternity)، و اسکیپ (Escape)، با موفقیت‌های بسیار بزرگی مواجه شدند. او با تلاش و پشتکار خود جوایز فراوانی بدست آورد تا جایی که در سال ۱۹۹۶ در لیست ۲۵ فرد پرنفوذ معرفی شده توسط محله ی تایمز قرار گرفت.  

۲.کریستین دیور 

کریستین دیور متولد ۲۱ ژانویه ۱۹۰۵ در گرانویل فرانسه از معروفترین کوتوریرها (خیاط لباس زنانه) در عرصه ی صنعت مد بود. او دست پرورده ی چهره های مطرحی همچون رابرت پیگت و لوسین لیلانگ که طراحی های لباس های افسانه ای داشتند، بود. در ۱۲ فوریه ۱۹۴۷ خانه مد خود را در پاریس بنا نهاد یک مجموعه ۹۰ تکه ای ارائه داد که باعث شد یدک کش صفت (چهره جدی) شود و یک انقلاب عظیمی در طراحی لباس های زنانه به خصوص دامن های پرچین و بلند که در تضاد با ترند زمان خودش بود، به وجود آورد. این دامن های پر چین و مطبق که به طور متوسط هر کدام از ۲۰ یارد پارچه دوخته میشدند نمادی از رویکرد سخاوتمندانه در تضاد با جیره بندی های جنگ جهانی دوم بود. ظرافت و سوزن دوزی های بدون نقص این طراح سبب شد تا در سال ۱۹۵۰ مسئول کامل طراحی لباس بازیگر اصلی فیلم آلفرد هیچکاک شود، یک کمر ظریف با شنل های حجیم و دامن های گنبدی شکل که برای لاغرتر نشان دادن ساق پاها اینگونه طراحی شده بودند. ستارگان مشهور زیادی از جمله مرلین مونرو، الیزابت تیلور، آواگاردنر و بسیاری دیگر تنها از برند او استفاده میکردند. متاسفانه زندگی هنری دیور ۱۴ سال بیشتر به طول نینجامید و در سال ۱۹۵۷ بر اثر حمله قلبی در ایتالیا فوت کرد و تنها طراح لباس فرانسوی شد که سر از تایمز دراورد، اما دو اثر ماندگار از خود به جا گذاشت که یکی کتاب من یک کوتور هستم بود و دیگری دستیار ارشد او که امور شرکت را بدست گرفت و او کسی نبود جز ایو سن لوران ۲۱ ساله که بعد از آن تغییراتی عمده ای در خط طراحی این برند شکل گرفت.  

۳.دولچه و گابانا  

خانه مد لوکس ایتالیاییِ دولچه و گابانا در سال ۱۹۸۵، توسط دو طراح لباس با نام‌ های دومینیکو دولچه و استفانو گابانا تاسیس شد. این دو طراح در آن سال، روی هم رفته کمتر از 2 هزار دلار امریکا سرمایه داشتند اما امروزه یکی «قدرتمندترین طراحان دوران » به حساب می آیند. دومینیکو دولچه در سال ۱۹۵۸، در شهر کوچکی در سیسیل ایتالیا به دنیا آمد و در یک خانوادۀ مد دوست پرورش یافت چون پدرش یک خیاط و مادرش، فروشندۀ پارچه و پوشاک بود. پس طبیعی بود که او هم برای بیان شخصیت و سبک خودش، از طراحی لباس و ورود به دنیای مد بهره بگیرد. او اولین طراحی خود را که یک شلوار مردانه بود در سن شش سالگی انجام داد. اما استفانو گابانا، زندگی کاملا متفاوتی داشت. او در سال ۱۹۶۲ در میلان و از یک خانواده ونیزی متولد شد. مادرش در یک خشکشویی کار می ‌کرد و پدرش در کارخانه چاپ مشغول بود و خودش اعتراف می ‌کند این دولچه بود که همۀ مسائل مربوطه ل در مورد طراحی لباس را به او یاد داد! دومینیکو دولچه و استفانو گابانا در سال ۱۹۸۰ دقیقا ۵ سال قبل از اینکه برند خود را بسازند در یک کلوپ شبانه در میلان با هم ملاقات کردند؛ در آن زمان، هر دوی آنها برای یک طراح مد به نام جورجیو کورگیاری کار می‌ کردند و دستیار او به شمار می ‌رفتند. چند سالی را با هم همکار بودند و در نهایت در ۱۹۸۲ از شغل خود استعفا دادند و سه سال بعد یک استودیوی مشاوره طراحی را با برند خودشان تاسیس کردند و اولین بوتیک آن ها در سال ۱۹۸۹ در توکیو ژاپن افتتاح شد. وقتی مدونا در جشنواره فیلم کن نیم تنه نگین دار طراحی شده توسط آنان را پوشید شهرتشان به اوج رسید و بیش از ۱۵۰۰ لباس برای تور جهانی این ستاره بی نظیر پاپ طراحی کردند، حتی در سال ۲۰۱۰ این ۳ نفر با هم عینک دودی دی اند جی را ارائه کردند. این زوج علاوه بر شزکای تجاری شرکای احساسی هم بودند که در سال ۲۰۰۵ از هم جدا شدند ولی مجددا در سال ۲۰۰۸ به هم بازگشتند. منبع الهام این برند ماجراجویی و سفرها کنار دیدن قومیت و ملت و فرهنگ های مختلف و متفاوت بود. این زوج یک تک آهنگ با نام دی اند جی عشق است منتشر کردند و در کنار طراحی های لباس و لاین عطر ها در طراحی لباس و اسپانسر شدن برای تیم های فوتبال، برند های تلفن همراه مثل موتورلا و سونی اریکسون و همچنین اتومبیل سیتروئن دست داشته اند.  

۴.جورجو آرمانی 

جمله ی معروف آرمانی اسن است که تفاوت بین استایل و مد در کیفیت لباسی است که میپوشید. جورجو آرمانی طراح مد و لباس ایتالیایی در سال ۱۹۳۴ در پیاچنزا دیده به جهان گشود. شهرت او بیشتر به دلیل  کت و شلوارهای خوش دوخت، ساده ، همیشگی و فارغ از ترند های عجیب و غریب است. آرمانی در شهری خارج از میلان بزرگ شد. در آن زمان ایتالیا بعد از جنگ جهانی دوم روزهای سختی را سپری می‌کرد. او پس از اتمام دوره سربازی، تحصیلات آکادمیک را رها کرده و برای شروع کار به عنوان طراح مد و لباس به میلان رفت، بعد از مدتی با تشویق دوست خود سرجیو گیلیوتی با دستمزد ناچیزی شروع به طراحی لباس برای سایر برندها کرد. جورجیو آرمانی و دوستش سرجو گیلیوتی به دو شریک تجاری تبدیل شدند و در جولای ۱۹۷۵ میلادی با کمک یکدیگر کمپانی آرمانی را راه اندازی کردند. اگرچه که این برند در اروپا شناخته شده بود ولی اولین شهرت جهانی او در امریکا به وسیله ی ریچارد گیر در فیلم American Gigolo بود و بعد از آن در سریال جنایتکاران میامی که همزمان با پخش آن باعث محبوبیت کت و شلوار های خوش دوخت این برند در بین بازیگران ستارگان هالیوودی شد. پاور سوییت های (power suit) آرمانی انقدر مشهور بود که تماما افراد موفق در کار و تجارت پوشیدن آن را نماد موفقیت و قدرت میدانستند. آرمانی برند خود را به کت و شلوار و لباس محدود نکرد عطر ، شلوار جین و لباس های ورزشی را هم در مجموعه خود اضافه کرد. او به جز طراحی لباس در راه اندازی رستوران ها و تولید و پخش لوازم خانگی مشغول شد و موفقیت های بیشماری کسب کرد تا جایی که در سال ۲۰۰۵ اولین خط تولید اوت کوتور (یک عبارت فرانسوی به معنی دوخت اختصاصی در سطح بالا) را راه اندازی کرد و با دوختن کت و شلوار های سفارشی شهرتش بیش از پیش شد. آخرین سرمایه گذاری او ساختن هتل در دوبی و میلان بوده است که در حال حاضر شاید سرمایه گذاری اصلی او به شمار رود.  

۵.مایکل کورس 

مایکل کورس با نام اصلی کارل اندرسون کوچک در لانگ آیلند نیویورک متولد شد، او پسر خوآن هامبرگر Joan Hamburger ، است که در صنعت پوشاک مدل لباس بود و اولین شوهر او کارل اندرسون بوده است. مادر او زمانی که او ۵ سال داشت با بیل کورس دوباره ازدواج کرد و نام خانوادگی او به کورس تغییر پیدا کرد. گفته میشود که او در همان زمان به مادر خود گفته بود برای ازدواج دوم خود کمان های لباس عروسش را قطع کند تا زیباتر به نظر برسد. مادرش تصمیم داشته است نام او را تغییر دهد ولی او خودش بعدها نام خود را به مایکل دیوید کورس تغییر داد. او در شهر مریک نیویورک بزرگ شد و از دبیرستان جان اف کندی در شهر بلمور نیویورک فارغ التحصیل شد. در سال ۱۹۷۷، او در موسسه‎ی مد تکنولوژی در شهر نیویورک ثبت نام کرد. گرچه او بعد از تنها ۹ ماه از موسسه بیرون انداخته شد و در یک بوتیک بسیار کوچک شروع به طراحی و کار کرد تا وقتی داون ملو (Dawn Mello)، رییس بخش مد در فروشگاه Bergdorf او را کشف کرد و از او خواست که مجموعه‎ی خود را به خریداران این فروشگاه نشان دهد. در سال ۱۹۸۱ کورس تقریبا برند خود را تاسیس کرد و در فروشگاه مختلفی بخشی از لباس های زنانه طراحی هایش را میفروخت تا اینکه به دنبال یک ورشکستگی در سال ۱۹۹۳ مجبور به توقف خط تولید طراحی های خود شد. او دوباره در سال ۱۹۹۷ توانست به روی پای خود بایستد و یک خط تولید با قیمت پایین تر راه اندازی کرد و در همان زمان اولین طراح لباس‎های آماده‎ی زنان در کمپانی مد سلین فرانسه نام گرفت. در مقامی که در سلین بر عهده داشت، کورس برای این کمپانی مد، موفقیت‎های فراوانی در زمینه‎ی لوازم جانبی مد (نظیر کیف) به همراه آورد و نظر منتقدین را به سوی آن جلب کرد. سرانجام کورس در اکتبر سال ۲۰۰۳ سلین را ترک کرد و توجه‎اش را بر برند خودش معطوف کرد و در سال ۲۰۰۴ مجددا خط تولید برند خود را به راه انداخت. کورس با شریک خود، Lance LePere  در ۱۶ آگوست سال ۲۰۱۱ ازدواج کرد ودر سال های اخیر توجه بسیاری را در طراحی های جالب توجه خود برای افراد رنگین کمانی و هموسکشوال ها به خود معطوف کرده است. از جمله دلایل شهرت او داوری در برنامه محبوب تلویزیونی Project Runway و طراحی لباس میشل اوباما برای نخستین پرتره رسمی او بود. مایکل کورس در حال حاضر یک طراح مشهور جهانی و برنده جایزه لوازم جانبی لوکس و پوشاک آماده است. 

منابع: 

www.artsy.com 

www.fashionelite.com 

www.timemagazine.com 

www.piterest.com 

www.medium.com 

www.thebusinessoffashion.com 

www.theguardian.com 

www.anothermagazine.com 

www.dailymail.com 

www.birtannica.com 

www.armani.com 

www.dior.com 

مهشاد / Mahshad

نویسنده و تولید کننده محتوا برای یوتیوب و اینستاگرام / Author

کیم کارداشیان

کیم و معشوقه هایش

کیم کاداشیان در ابتدا به عنوان استایلیست و دستیار وارد دنیای هالیوود شد و توسر پاریس هیلتون استخدام شد اما به سرعت پس از پخش شدن یک ویدیو جنسی از او، توانست توجه‌ها را به خود جلب کند. در این میان با کمی خوش‌شانسی به او خانواده‌اش، ساخت یک نمایشی به نام keeping up with Kardashians پیشنهاد شد. اکنون او یکی از مشهور ترین و ثروتمندترین زنان جهان با 1.6 میلیارد دلار دارایی است و مالک برندهایی در حوزه پوشاک و لوازم آرایشی نیز می‌باشد. در این مقاله نگاهی به روابط شخصی او انداخته‌ایم.

<<< ادامه
کایلی جنر و جوردین وودز

بزرگترین خیانتکارها

دنیای هالیوود همیشه پر از داستان‌های خیانت بوده. خیانت اعضای خانواده، دوستای صمیمی و یا عشق‌های سابق داستان همیشگی صنعت پرستاره آمریکا است. اما برخی از این خیانت‌ها قلب طرفداران را شکست و احساسات آن‌ها را جریحه دار کرده است. در این مقاله به تعدادی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

<<< ادامه

گرانترین عروسی‌های تاریخ

همه ما می‌دانیم عروسی‌ها ارزان نیستند، اما می‌دانید هزینه عروسی برخی افراد مشهور با درامد ناخالص برخی کشورها برابر است؟ چه کسانی در دنیا می‌توانند در دنیا چنین هزینه‌ای پرداخت کنند؟ در این مطلب به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

<<< ادامه