کودکی و نوجوانی
پاول پوآره در 20 ام آپریل سال 1879 در یکی از محله های فقیرنشین پاریس متولد شد. پدر او فروشنده لباس بود و خواهر بزرگترش، ژان، بعدها به طراح جواهر مشهوری تبدیل شد. پاول را از بچگی برای یاد گرفتن مهارت کاری، نزد یک سازنده چتر فرستادند. استعداد او از همان موقع و هنگامی که پارچههای اضافه را در کارگاه چترسازی جمع میکرد و برای عروسک خواهرانش لباس درست میکرد نمایان شد. پاول علیرغم تمام مشکلات مالی و خانوادگی که بر سر راهش بود علاقه خود به طراحی لباس را دنبال کرد و در نوجوانی طرحهایی که با قوه تخیل خودش روی کاغذ میکشید را به مزونها و خیاطی ها میفروخت. او به فروش طرح هایش ادامه داد تا سرانجام در سال 1898 هنگامی که 19 ساله بود توسط ژاک دوسه استخدام شد. اولین طراحی او در این مزون 400 بار فروخته شد.
آغاز فعالیت تخصصی
با طراحی یک پیراهن مشکی که با ترکیب دو پارچه توری و تافته دوخته شده بود به شهرت رسید، چرا که رژان، بازیگر مشهور فرانسوی آن لباس را در یکی از نمایشهای خود پوشید و باعث محبوب شدن آن شد. پوآره از این موفقیت درس بزرگی گرفت و طراحی برای نمایش ها را یکی از ترفندهای بازاریابی خود در آینده قرار داد. در سال 1901، او به استخدام خانه ورث درآمد، چارلز فردریک ورث که پدر اوت کوتور هم خوانده میشود، پاول را برای طراحی لباسهای ساده و کاربردی استخدام کرده بود. آن ها نام طاحی های پوآره را سیب زمینی سرخ کرده گذاشته بودند چرا که در واقع دورچین غذای اصلی، که طراحی های مجلل ورث بود قرار میگرفت.
شروع امپراطوری
پاول پوآره در سال 1903 هنگامی که 24 سال سن داشت، خانه مد خود را احداث کرد و از همان روز اول شروع به زیر پا گذاشتن قوانین نانوشته در طراحی لباس کرد. در اولین سال کاری خود، زیر دامنی مرسوم آن زمان را از طراحی هایش حذف کرد و در سال 1906 کرست های یکسره را نیز از میان برداشت که در زمان خود تحول عظیمی محسوب میشد.
پوآره علاوه بر استعداد فراوان در طراحی لباس و ذهن خلاق، شم بازاریابی فوق العاده ای هم داشت. او در خانه مد خود مهمانی های باشکوه و پرزرق و برق برگزار میکرد تا مهمانها به این وسیله با لباس ها و طراحی های او آشنا شوند.
گسترش قلمرو
پوآره قلمرو خود را به طراحی لباس محدود نکرد و شروع به طراحی مبلمان و تولید عطر نیز کرد. در سال 1911 او عطر parfums de rosine را که به نام دخترش بود رونمایی کرد و به این ترتیب اولین خانه مد فرانسوی شد که عطر را نیز به محصولات خود اضافه میکرد. او برای مراسم رونمایی از این عطر یک مهمانی باشکوه به نام هزار و دومین شب ترتیب داد و تمام خانه مد خود را با تم شرقی و الهام از حرمسراهای عثمانی تزئین کرد. همسر او در این مهمانی در یک قفس طلایی قرار داشت و خود پوآره شبیه به سلطان های پارسی لباس پوشیده بود. او به تمام مهمان ها یک عطر با نام “شب پارسی” هدیه داد. استراتژی های بازاریابی پوآره هنوز هم مورد استفاده خانه های مد قرار میگیرد.
اولین عکاسی مد
پوآره در سال 1911 با ترفندهای بازاریابی خود موفق شد که یکی از مجلات بنام آن روزها که در زمینه هنرهای زیبا فعالیت میکرد را مجاب کند تا از مدل های او عکاسی کنند و طراحی لباس را بعنوان یکی از شاخه های هنرهای زیبا در مجله خود معرفی کند. این اتفاق هم افتاد و مدل ها با نور پردازی مناسب عکاسی شدند. مورخان این عکاسی را اولین عکاسی حرفه ای مد میدانند.
طراحی دکوراسیون
شاید امروزه برای همه ما عادی باشد که خانه های مد از هرمس و دیور گرفته تا فست فش نهایی مانند زارا علاوه بر طراحی لباس به طراحی مبلمان هم بپردازند. اما این موضوع برای اولین بار توسط پاول پوآره مطرح شد. او در سال 1911 در قسمتی از خانه مد خود بخش طراحی مبلمان را با نام دختر دومش مارتین راه اندازی کرد.
جنگ جهانی اول
در آغاز جنگ جهانی اول، پوآره خانه مد خود را برای پیوستن به ارتش ترک کرد و هنگامیکه در سال 1919 برگشت، تجارت او در حال ورشکستگی بود. در مقابل خانههای مدی مانند شنل قد علم کرده بودند که طراحی های درخشان و کاربردی ای داشتند در حالیکه طراحی های پوآره مضحک به نظر میرسید و در سال 1922 او به نیویورک دعوت شد تا برای یک ست سینمایی لباس طراحی کند، اما در پاریس کماکان محبوبیت خود را از دست میداد و شرکای تجاری او رهایش میکردند.
پایان امپراطوری
در سال 1929 خانه پوآره بسته شد و تمام مواد اولیه موجود در کارگاه به صورت کیلویی فروخته شد. هنگامی که پوآره در سال 1944 فوت کرد، از شدت فقر به کارهایی رو آورده بود که از یکی از اسطوره های مد انتظار نمیرفت. او دیوارهای خیابان را نقاشی میکرد و در کافه های پاریس به مشتریان نقاشی میفروخت. یکبار انجمن اوت کوتور پیشنهاد داد که مبلغی را به عنوان کمک مالی به پاول پوآره اهدا کنند که چارلز فردریک ورث که آن زمان رئیس این انجمن بود مخالفت کرد.
پاول پوآره در فقر چشم از جهان فرو بست و دوست اون، السا اسکیاپارلی هزینه مراسم ختم او را به عهده گرفت.
منابع
https://www.crfashionbook.com/fashion/a32210792/paul-poiret-fashion-history/